Vinterhobbies

1504036-knitted-cupcakes

Förutom dem som älskar att åka skidor och snowboard, är vintern en ganska tråkig tid då man spenderar majoriteten av all sin fritid inomhus för att slippa bli blöt och kall. Och efter några dagars tevetittande blir man ganska uttråkad. Då är det dags att plocka upp en vinterhobby.

Pärla

Att leka med pärlor och smyckekonst går att göra i det egna hemmet. Med några verktyg, pärlsortiment och lite bijouterier kan man skapa vackra halsband, armband, ringar och örhängen. Tack vare YouTube går det lätt att lära sig nya tekniker, där kan man se hur andra personer arbeta och få bra tips.

Sticka

Vad är mer vintrigt än att sticka en halsduk? Det är det absolut lättaste projektet att göra för nybörjarstickare, du väljer en bredd och stickar fram och tillbaka tills halsduken är rätt längd. Man kan också variera maskorna för att skapa effekter och mönster, men det kan man alltid spara till halsduksprojekt nummer två.

Virka

Tycker man att stickningen är svår eftersom man ska kontrollera två stickor, kan man välja virkning istället. Det blir hårdare skapelser men är samtidigt lättare att göra, då du endast har en virknål i handen. Här kan man också använda sig av YouTube och göra projekt från början till slut. De bästa projekten är dock på engelska, så var beredd att googla några termer för att förstå så mycket som möjligt.