Andra kreativa hobbys

Kreativitet och skapande är något som är viktigt för så gott som alla människor, men det behöver inte alltid innebära pyssel. Här kommer några exempel på kreativa och roliga hobbys för dig att testa som ett komplement till annat vi pratat om här på sajten.

äldre par som spelar tv-spel

Spel

Spel i olika former är något som idag brukas av så gott som alla, även om de inte tänker på det. Medans spel för många är stora och strömslukande datorer eller spelkonsoler så är det idag faktiskt fler som spelar spel via Facebook eller mobilen.

Även kortspel är något som har blivit vanligt på datorn eller mobilen. Oavsett om det är patiensspelen som följer med datorn eller Texas Hold’em på en stor internationell sajt så ger det en möjlighet att utmana dig själv mentalt. Just poker ger dig dessutom spänningen att spela om pengar. Kreativiteten kommer i poker från att optimera och utveckla sitt spelande. Att alltid hitta nya och förbättrade lösningar på hur du kan läsa de andra spelarna eller förutspå vilket kort som troligast kommer upp här näst.

Rollspel är även det i både dator och pappersversion en väldigt kreativ hobby. Att få skapa sin karaktär, dess framtid och livshistoria kan vara  mycket givande. Det ultimata rollspelet ur kreativ synpunkt är LAJV där man klär ut sig och lever sin sin spelkaraktär. Då detta oftast innebär att man syr kläder och pysslar hör det dock inte hemma i denna artikeln.

Sång

Att sjunga är ett otroligt givande uttryckssätt, även om man inte själv skrivit text och musik. Kreativiteten är där tolkningen man gör av låten. Att känna och sedan uttrycka de känslor som finns gömda där uti. Precis samma typ av kreativitet finner vi i bland annat skådespeleri.