Andra populära hobbys

Vi ska inte bara tala om pärlor. Det här är trots allt en sida om alla möjliga slags hobbys och vi tänkte börja med att prata om några fler hobbys som är populära genom alla åldrar. 

Skrivandet

Inom alla finns en liten författare som vill ut. En del tar aldrig tag i den lilla rösten som tänker att de kan skriva en bättre bok än den de just läste. Andra fyller sida efter sida med text men låter dem ligga kvar och bli glömda på hårddisken.

I dagens läge har alla författare rätt att göra sin röst hörd. Du behöver inte sitta och vänta på att förlagen ska skicka sina utlåtanden. Nuförtiden har det blivit vanligt att man låter företag trycka upp sina alster så de kan pryda bokhyllan. Det är också en väldigt personlig present att ge eller få. Vill man försöka livnära sig på den här hobbyn kan man lägga in lite mer pengar och få hjälp med marknadsföring och distribution.

Att skriva är en perfekt hobby för den som älskar att fantisera sig bort och gillar att få vara ensam med sina tankar. När man väl kommit in sitt skrivande, vare sig det är poesi eller deckare, försvinner resten av världen och tiden bara flyger iväg. En hobby som alla borde prova åtminstone en gång.

Skogen

Vi räknar faktiskt skogen som en stor hobby eftersom det finns så mycket man kan göra där. En del gillar helt enkelt att promenera runt och uppskatta lugnet. Andra vill plocka bär och svamp. Några jagar och ligger på lur timmar i sträck i hop om att se en älg eller bäver. För dem som nyss kommit till instinkt hur fantastisk skogen är, kan vi rekommendera en svampplockardag. Även om man själv inte gillar svamp finns det alltid personer i ens närhet som blir väldigt tacksamma för korg kantareller.

Gillar man att vara skogen har man säkert fler än bara ett intresse när man väl är bland grenar och buskar. Det är en fridfull plats där man kan få vara sig själv eller komma undan med familj och vänner. Det är spännande att leta sig in skogen och resa ett tält i en glänta. Eller kanske hitta en bit av orörd sjö och kasta ut fiskedraget.

Inredning

Det går inte att förneka att inredning är verkligen på modet idag. Äntligen Hemma kommer med massa bra förslag hur man sköter hem och trädgård samtidigt som Facebookgruppen Återbruka Mera visar om och om igen varför man aldrig ska kasta bort någonting som lätt kan bli något annat.

Det finns dussintals tidningar som hjälper en att inreda efter en precis stil och smak, bloggare som visar upp sina pyssel och knåp samt kompisar som bjuder över en på fika för att kunna skryta om sina nyinköpta möbler.

Om inredningsintresset precis har vaknat rekommenderar vi att man börjar se på ett inredningsprogram för att få lite inspiration. Sedan kan man såklart sitter på internet i dagar och titta på bilder och videos. Har man beslutsångest vilken inredningsstil man vill ha så kan man lätt söka efter inspiration på sidor som StyleRoom.