Öka kreativiteten med en mysig uteplats

56453-house-patio

Känner du att din uteplats behöver piffas upp och göras lite mysigare? I denna artikel får du flera bra tips på hur du lyckas med det.

Det lilla extra

Att mindre är mer är ett vedertaget uttryck när det kommer till inredning och design. För att skapa mysfaktor krävs dock något lite extra. Ett tips är att kombinera det enkla med något som egentligen inte matchar in, t.ex. en udda kudde eller en lykta som sticker ut. Gärna något som har en mysfaktorstämpel på sig. Lyktor är utan tvekan en av grundstenarna för att få till en mysig uteplats. För ett stort utbud av kreativa lyktor i flera olika modeller rekommenderar vi dig att ta en titt på nätet – där är utbudet ofta större. Hos One Home hittar man t.ex. allt från klassiska vita trälyktor till moderna bioetanollyktor. Ett annat tips är att fynda lyktor och andra mysiga inredningsprylar på sommarens gårdsauktioner. Även de fysiska inredningsbutikerna inne i stan har massor med fina produkter.

Skapa rumskänsla

En kreativ miljö har ofta en unik rumskänsla – man är inte i ett klassiskt, fyrkantigt rum men i en så pass lummig miljö att man får rumskänsla. Enkla konstruktioner och tyger i kombination med rätt ljus är nyckeln till att skapa den rätta rumskänslan. Här hittar du flera härliga bilder att inspireras av.

Skapa sittplatser

En uteplats ska för många av oss vara en plats för lugn. Se till att det finns flera möjligheter till att sitta och ligga ned genom att till exempel hänga upp en hängmatta, bygga ihop en sittgrupp eller göra en bäddsoffa av gamla lastpallar. Inred gärna med knalliga och sprakande färger då det blir väldigt vackert mot den grönskande trädgården. Använd dig gärna av böljande tyger och sköna filtar för att göra det riktigt bekvämt och mysigt.