Skapa med pärlor

Historiskt har pärlor länge varit eftertraktade tack vare sitt vackra och lystrande utseende. I både grekisk och egyptisk mytologi nämns pärlor. Bland annat skall Kleopatra metaforiskt löst upp en större pärla i sitt vinglas och druckit upp den; allt för att bevisa att hon kan ”erövra ett lands rikedomar under en måltid”.

Röda pärlor

Pärlor uppstår när främmande materia kapslas ihop i de mjuka delarna av en mollusk; e.g. en mussla från havet. Det går att urskilja två huvudsorter av pärlor: de som kommer från sötvatten samt de som har sitt ursprung i saltvatten.

En rolig, trevlig och relativt enkel hobby är skapande med hjälp av pärlor. Det roliga är också att möjligheterna man har med pärlor är i princip hur många som helst.

Det vanligaste är att man gör olika former av smycken med pärlor, som till exempel armband, halsband och örhängen med mera, men det går även alldeles utmärkt att använda pärlor till att göra exempelvis tavlor, figurer eller annat konst- och hantverk. Vissa pärlkonstverk är riktigt vackra och kan innehålla tusentals pärlor i olika färg, former och storlek.