Hobbyresenären

Många gillar att ge sig ut och se nya platser, uppleva andra kulturer, prova mat man aldrig tidigare ätit och möta människor från världens alla möjliga hörn. Om resor är något man helst spenderar sina pengar på är hobbyresenär en väldigt passande titel och man har säkert sina egna små tips och trick att dela med sig av. Men för de som har lusten men aldrig riktigt kommit igång har vi några tips.

Utnyttja erbjudanden och kampanjer

Om upplevelserna och äventyren är de viktiga och inte var man reser varje gång är det ofta smart att titta på de platser som helt enkelt är billigare att resa till. Många resebyråer har regelbundet sänkt pris på vissa typer av resor, och den som inte är så kräsen med destinationen kan ofta finna sig ha pengar över för fler och/eller längre resor på detta vis.

Återkommande gäst på hotell

Det är också smart att satsa på ett och samma hotell/hotellkedja  så länge de finns tillgängliga dit man åker. Detta kan leda till en hel del insparade slantar i längden tack vare reducerat medlemspris, restaurangcheckar och andra trevliga förmåner. Och detta är fallet även om man bara håller sig inom landet.

Titta på livet på hemmaplan

Att resa kommer alltid att kosta mer än många andra intressen, detta är något som sällan går att undvika i längden. Och kombinerar man detta med en medelinkomst är det inte säkert att man alltid kan hitta de pengar som behövs för att stilla reslusten inombords. Då gäller det helt enkelt att börja titta på ens prioriteringar och vad är villig att kompromissa med. Kanske är det till och med värt att titta på ett nytt boende om det betyder att man får mer pengar över varje månad.